Akcija “Komunalca” za subotu u Leskovcu: Što da drveću smetaju grane?

LESKOVAC

U akciji uredjenja javnih površina, ekipe Komunalca posekle su divlja stabla na prostoru iza pozorišta, a Javno-komunalno preduzeće potkresalo je drvored u ulici Leskovačkog odreda.

U saradnji sa Odeljenjem za zaštitu životne sredine, a u očekivanju da javni prostor iza Pozorišta, odnosno Elektrodistribucije dobije pravu namenu, a to je parkiralište, ekipe ‘’Komunalca’’ posekle su divlja stabla kiselog drveća.

” Danas uklanjamo rastinje, sečemo divlja stabla na ovom prostoru I ekipe ‘’Komunalca’’ orezuju grane drveća na već formiranom drvoredu u ulici Leskovački odred. To je redovan posao, koji se obavlja svake druge godine”, kaže Nenad Milićević, član Saveta Mesne zajednice ‘’Kosta Stamenković’’.

Ovo su uobičajene aktivnosti pred početak vegetacije, tvrde iz Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Na konstataciju novinara da su od drveća ostala samo stabla, tvrde da je postupak takav i da će višegodišnji javori, kojima su isekli grane , na proleće ponovo listati.

Prati
Obavesti me o
guest

8 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Marko Leskovac
Marko Leskovac
5 godine pre

Grad nikad nije bio čistiji i sređeniji. Za svaku pohvalu.

Milica
Milica
5 godine pre

U našem gradu se svu razumeju u sve. Pustite stručne osobe da obavljaju svoj posao.

Tatjana
Tatjana
5 godine pre

Dežurni kritičari sada poseduju znanje i iz oblasti hortikulture i treba da im poverujemo da nadležni ne znaju svoj posao… smešno!

Desanka
Desanka
5 godine pre

Ispred stambenih zgrada zgrada u ulici Mlinska od broja 28 do 35 imate ogrombo drvece koje je pretaslo svaku visinu , a i estetski ne izgleda nikako. Uz to predstavlja potencijalnu opasnost da se polomi i napravi neku nesrecu. Izadjite na teren i uredite ova stabla.

napamet
napamet
5 godine pre

Koji strucnjak procenjuje koje grane treba da se seku? Vecini direktor Komunalca ne uliva poverenje. Sve neki slucajni incidenti. A on naivan. Koga je angazovao da pokazuje sta da iseku? I on je jedan od 50 njih koji su bez ispunjenja zakonskih uslova zaseli u fotelju. Zato mu se i moze da radi sta oce.

Vladan
Vladan
5 godine pre
Odgovori  napamet

Naravno da direktor Komunalca ne radi sta mu se hoce, vec su ovo poslovi koji se obavljaju po nalogu strucnih nadleznih organa iz Urbanizma i izgradnje i iz gradse uprave. Raspitajte se malo pre nego li donesete neki zakljucak.

Aca
Aca
5 godine pre

Bravo bravo bravo brravvvo sendvicmeni.

Sofija
Sofija
5 godine pre
Odgovori  Aca

Realno, nemate zamerke na ovakve akcije pa zbog toga samo vredjate….inace, svaki rad treba pohvaliti a ovakvih akcija treba da bude jos vise.