Akademska zajednica Niša peticijom protiv nasilja

NIŠ

  Zato radnici, studenti i alumnisti niških fakulteta pružaju punu podršku zahtevima izraženim u okviru građanskih protesta “Srbija protiv nasilja” koji se odnose na neophodnost preispitivanja profesionalne i političke odgovornosta aktera uključenih u reagovanja tokom i nakon tragičnog događaja u školi “Vladislav Ribnikar”, na sankcionisanje medija koji javni prostor zagađuju popularizacijom nasilja, kršeći kodeks struke, na ukidanje programa koji promovišu realno nasilje, te na preuzimanje odgovornosti krovne organizacije za kontrolu medija za do sada učinjene propuste“, piše u tekstu peticije koju je akademska zajendica Niša pokrenula po uzoru na kolege iz Beograda a kako bi svojim potpisom podržali zahteve građanskih protesta „Srbija protiv nasilja“.

                        Peticiju je do sada potpisalo 387 potpisnika, a među potpisnicima se nalaze profesori Univerziteta u Nišu,  studenti fakulteta i alumnisti Univerziteta u Nišu.

                        Među potpisnicima najviše ima studenata, profesora i saradnika sa Filozofskog fakulteta, ali za njima ne zaostaju ni studenti ostaloh fakulteta Univerziteta u Nišu. Pridružili su im se kako profesori sa fakulteta tako i gostujući profesori. Peticiju podržavaju svojim potpisima i studenti sa privatnih fakulteta kao i nastavnici u osnovnim i srednjim školama. (kraj) VP/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare