Akademija tehničko- vaspitačkih strukovnih studija obeležila 50 godina Odseka

VRANJE

Akademije tehničko- vaspitačkih strukovnih studija obeležila je 50 godina Odseka  svečanom akademijom u Pozorištu ,,Bora Stanković u Vranju, saopštila je Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković rekao je da ova nekadašnja Viša škola za obrazovanje radnika, Viša tehničko – tehnološka i Visoka škola primenjenih strukovnih studija, a danas kao deo  Akademije tehničko – vaspitačkih strukovnih studija institucija koja predstavlja jedan od stubova obrazovanja i usavršavanja lokalne zajednice.

,,Imajući u vidu da Odsek ima sedam studijskih programa na osnovnim strukovnim i po dva na master i specijalističkim studijama, dolazimo do zaključka da se zaista radi o ozbiljnoj ustanovi, koja ima nemerljiv uticaj na obrazovanje naših sugrađana, pa i onih koji nam dolaze iz drugih sredina“, rekao je Milenković.

Podsetio je da je 2022. godine, nakon potpisivanja Sporazuma između Grada, Akademije, Zdravstvenog centra i Srednje medicinske škole, na Odseku akreditovan studijski program ,,Strukovna medicinska sestra”.

Odsek funkcioniše od 2019. godine u okviru Akademije koja pored odseka u Vranju, ima još dva, u Pirotu i Nišu.

Na svečanoj akademiji uručene su diplome najboljim i najuspešnijim studentima na studijskim programima osnovnih, specijalističkih i master strukovnih studija.

 U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratila Martina Pešić.

Na skupu su uručene zahvalnice gradonačelniku, predstavnicima firmi i direktorima srednjih škola.

U umetničkom delu programa nastupili su Velina Stamenković uz pratnju Dalibora Mladenovića na kavalu i hor Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. (kraj)DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare