Ah, ta Amerika: Trampov porez pred Kongresom

VAŠINGTON

Sekretarijat za pravosuđe naredio je Sekretarijatu za finansije da Kongresu dostavi podatke o tome koliko je bivši predsednik Donald Tramp platio porez, javlja Glas Amerike (VOA).

Time je okončana i duga pravna borba Odbora za poreze u Predstavničkom domu Kongresa, koji je tražio dokumenta, i Sekretarijata za finansije, koji je odbijao da im to dostavi. 

Dok je bio predsednik Tramp je tvrdio da ne može da objavi koliko je platio porez zato što Poreska uprava analizira te dokumente, dok su mediji iznosili da je višestruko umanjio vrednost imovine i plaćao porez od nekoliko stotina dolara.

Sekretar za finansije u Trampovoj administraciji Stiven Mnučin nije dostavio dokumenta Predstavničkom domu sa demokratskom većinom uz tvrdnju da su podcaci traženi iz političkih razloga. 

Kongresni odbor je tužio Sekretarijat za finansije i tražio podatke o Trampovim porezima zbog istrage koju je vodio o bivšem predsedniku.

Don Džonsen iz Sekretarijata za pravosuđe, postavljena za vreme Bajdenove administracije, sada je naložila Sekretarijatu za pravosuđe da Kongresu dostavi podatke o Trampovim porezima.

Podaci o porezima bivšeg predsednika već su predati tužiocu na Menhetnu Sajrusu Vensu koji vodi istragu o tome. Tramp je to pokušao da spreči i pitanje doveo do Vrhovnog suda koji je odbio njegov zahtev, navodi VOA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare