Aero skup u Prokuplju

PROKUPLJE

Udruženje ekstremnih sportova „Toplica“ iz Prokuplja rešilo je da ove godine obraduje svoje sugrađane vazduhoplovnom manifestacijom i upozna ovaj kraj sa različitim tipovima vazduhoplova.

Klub je na čelu sa predsednikom Sašom Miljkovićem, na dan gradske slave opštine Prokuplje 21. jula, u saradnji sa Turističkom sportskom organizacijom Prokuplja, na fudbalskom terenu lokalnog kluba, okupio prijatelje balonare, pilote ultralakih vazduhoplova i paraglajderiste, koji su upriličili poseban prizor na nebu iznad ovog mesta.
Brojni posetioci, među kojima ponajviše dece, došli su protekle subote da vide šta se to dešava u njihovoj neposrednoj blizini, a oduševljenje kada su se samo našli i fotografisali u korpi balona, bilo je na veliko zadovoljstvo organizatora.

„Srećni smo što smo na licima velikog broja posetilaca videli osmeh i dok su se divili prizoru koji do sada iznad svoga grada nisu videli. Moram spomenuti i ljude koji su toga dana došli sa svojim tezgama da zarade novac, jer je bio dan gradske slave, ali i oni su bili opčinjeni svime što su videli iznad sebe, da su prosto zaboravili zašto su tu. Naravno sve ovo ne bismo realizovali da sa nama nisu bili prijatelji vazduhoplovci iz Aero kluba „Ćuprija“ sa motornim zmajevima, paraglajderisti sa paramotorima, dva balona iz Makedonije i Kosova i Metohije. Svi oni su omogućili prisutnima da vide njihove letelice iz bliza, a neki i da lete u tandemu. Trudićemo se da ubuduće organizujemo ovakva mini aero okupljanja, jer je danas najveće zadovoljstvo, kada u ovakvim vremenima, izmamiš osmeh na toliko lica i shvatiš koliko je malo dovoljno za nečiju radost. Sledeći skup je 30. septembra, kada ovde organizujemo paraglajding takmičenje“, kaže predsednik UES „Toplica“ Saša Miljković.


Iako je ovom prilikom organizator okupio vazduhoplovce iz okruženja – Kruševca, Niša, Knjaževca, Ćuprije, pa i Makedonije i Kosova i Metohije, sledeća prilika kada će se u Prokuplju okupiti domaći i međunarodni piloti jeste takmičenje u paraglajdingu u preciznom sletanju – „Prokuplje Open“, koje će se održati poslednjeg vikenda septembra.

Udruženje ekstremnih sportova „Toplica“ iz Prokuplja osnovano jer  krajem 2016. godine, upisano u registar sportskih udruženja 2017. godine i iste primljeno u članstvo Vazduhoplovnog saveza Srbije.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x