A na sednici na kojoj se razgovaralo o promeni Generalnog urbanističkog plana ni opozicije ni novinara

LESKOVAC

U Leskovcu je u toku postupak donošenja novog Generalnog urbanističkog plana za period od 2022. do 2032. godine.


Izgleda da to ipak nije dovoljno zanimljiva tema ni za opoziciju ni za novinare .

Tek , na današnjoj sednici Komisije za planove nikog od njih nije bilo a ista situacija je, kažu upućeni, bila i kad je organizovana javna rasprava o GUP-u.

Naravno da je i dalje problematičan način obaveštavanja o ovim raspravama ali, kad neko hoće on nađe i način da dođe do informacija, zar ne.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Mirko
Mirko
1 godina pre

Nikad ove promene nisu u interesu gradjana vec pojedinaca, investitora. Cesto su interesi investitora u sukobu sa interesima gradjana kao zidanje u sanitarno zasticenoj zoni, zatim oduzimanje parkova deci, setalisnih staza penzionetima, nehumano gomilanje zgrada bez parking placeva i propopisnog odstojanja jer svi zele centar zbog infrastrukture. Takodje se ovo radi u susret javno nepoznatim desavanjima kao sto je investitor s kojim je pregovarao napredni nepismenjakovic u Beogradu i obecao im samo da dodju a mi ludi Srbi cemo mu dati i subvencije za zaposljavanje, policiji cemo reci da hapsi sindidikalne aktiviste. A inspekciji rada da zmuri pred obespravljenim radnicima. U Srbiji nista nije uradjeno javno, transparenrno. Kako kazu. Da svi cujemo pa da se ukljucimo. Sad ce hilhadu planova arhitekte da prikazu i da zamazu oci javnosti skrivajuci pravi razlog izmene. E zato smo NERAZVIJENI, IMAMO NAJNIZI STANDARD I NE UVAZAVAJU NAS U SVETU. Glupi smo sto dopustamo da glupavi odlucuju o nasoj sudbini. Pricao mi prijatelj da referendum u razbijenim zemljama odlucuje o svakoj sitnici.