Predstavnik kosovskog ministarstva u Medvedji, Arsić iz Medvedje

MEDVEDJA

Koordinator u Ministarstvu kulture omladine i sporta Kosova Redžep Hoti boravio je danas u Medvedji.

Zamenik predsednika Skupštine opštine Medvedja Fljorim Sahiti rekao je za JUGpress da je Hoti trebalo da se sastane sa predsednikom te opštine Nebojšom Arsićem .

“Arsić nije hteo da se sretne sa delegacijom koja je danas dolazila , rekao je da je zvao i pitao nekoga u Beogradu i da mu je rečeno da se ne sastaje sa ovim ljudima”, rekao je Sahiti i dodao da su predstavnici Albanaca u ovoj opštini organizovali razgovor i kasniji ručak u privatnoj režiji.

Sahiti je rekao i da je o ovoj poseti Arsić bio obavešten ranije mejlomi da su gosti iz kosovskog ministarstva i otpravnik poslova iz Prištine u Beogradu imali odobrenu policijsku pratnju do Medvedje.

Arsić se danas nije javljao na telefon.

JUGpressovi izvori tvrde da je mejl , kojim se najavljuje poseta, stigao sa privatnog mejla i da Arsić danas nije bio u Medvedji,

Predstavnici Albanaca u lokalnoj upravi i odbornici obe stranke, Partije za demokratsko delovanje (PDD), koja je u vlasti u Medvedji, i opozicione Demokratske partije (DP), su kosovske zvaničnike odveli u Osnovnu školu u selu Tupale, u kome isključivo žive Albanci, i tamo održali sastanak na kome se razgovaralo o saradnji u oblasti obrazovanja, kulture i sporta.

Ova saradnja predviđa učešće studenata iz opština Bujanovac, Preševo i Medveđa na takmičenjima koje organizuje Ministarstvo kulture, omladine i sporta Kosova.

Sporazum o ovome Hoti je juče potpisao sa predsednicima opština Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberijem i Šćiprimom Arifijem.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Zone
Zone
5 godine pre

Pobegulja… 😉

Bojan
Bojan
5 godine pre

Će ga rešimo!