Komunalac čisti sneg

Ekipe zadužene za čišćenje snega sa trotoara i javnih površina, iako su bile aktivne i proteklih nekoliko dana, tek danas, sa porastom temperature, mogu detaljnije da se pozabave ovim poslom, rekao je danas direktor JKP “Komunalac” Vladimir Sinadinović.

On je rekao i da “što zbog snega koji je neprestano padao četrdesetak sati, što zbog niskih temperatura na kojima bačena so ne reaguje”, do sada rad na čišćenju snega nije davao očekivane efekte.

Ekipe ”Komunalca” su sve vreme, čak i u vreme kada je sneg intenzivno padao, bile na terenu, čisteći pešačke staze i površine koje su u njegovom Operativnom programu, tvrdi Sinadinović.

” Pored toga, čistili smo i sve staze i ulice za koje smo dobijali nalog od nadzornih organa i Komunalne inspekcije. U proseku nam trebaju četiri sata da očistimo najprometnije pešačke površine, popisane Operativnim programom i to smo i radili. Negde su rezultati čišćenja, zbog snega koji je intenzivno padao, videli u većoj, a drugde u manjoj meri, ali su se ekipe ”Komunalca” zaista trudile da neprestano i vredno rade. Danas je malo toplije, pa so i rizla, koje smo ranije posuli po trotoarima, konačno deluju, te će nam to olakšati posao. Mehanizacija trenutno čisti centralni park, a vrlo brzo će početi sa uklanjanjem naslaga snega i sa trotoara u najužem centru grada”, dodao je on.

Da li su gradjani u pravu, kada ”Komunalcu” zameraju što nije očistio trotoar ispred ”Robne kuće”, najfrekventniju, najveću i najvažniju pešačku površinu u gradu, pitali su novinari.

” Ova staza je do jutros bila pod tvrdim naslagama snega i nismo imali tehničke mogućnosti da ih uklonimo. Kao što se vidi, stazu smo proširili na 4-5 metara i to je jedino što smo mogli da uradimo. Ovaj prostor je, pod dejstvom soli i ostalih posutih materijala, sada omekšao, raskvašen, pa će uklanjanje debelih naslaga ugaženog snega, biti moguće.”

Da li sneg, nakon uklanjanja sa kolovoza i trotoara ostaje na gomilama, ili će biti odvožen na druge lokacije:

” Sa prikupljanjem i odvozom snega počećemo kasno popodne i radićemo i noću, a on će biti transportovan do mesta koja su predvidjena za te namene”, rekao je Sinadinović.

Ranijih godina, prikupljeni sneg je odlagan u korito Veternice, a na kojim će lokacijama završiti sada, nismo uspeli da saznamo.

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
blagi boze
blagi boze
5 godine pre

Dakle, na svako pitanje novinara sta ce biti sa ovim, odgovor je glasio sad cemo uraditi ovim, a sta ce biti sa onim, odgovor je glasio sad cemo da uradimo i onim. Da zakljucim, sta god da zelite novinari, vi slobodno pitajte i bice uradjeno, uprkos operativnom planu koji ne sadrzi odgovore na vasa pitanja, ali ih vest direktor, manpuilacijom moze ocas uvrstiti i odraditi bez obzira na nadzor i plan, jer je improvizacija majka svakog stabilnog sistema. Amin.

tacno
tacno
5 godine pre
Odgovori  blagi boze

To su direktori VRTIKUKE. Zna se sta su sistem, propis, procedure, ugovorne obaveze. Ali, njemu takvi i odgovaraju. I on sam se obrazuje po ulice i kafane, slusa traceve i skida i namesta isto na osnovu neproverenih informacija, veruje, pa ne veruje svakom i nikom. Jednom recju, od glave nema sistema, temeljitosti, stabilnosti, odmerenosti. Jedno jurisanje, pa ako ubodu, uboli su, ako nisu, drugi su krivi, opet ce oni jurisnicki odlucuju. Odlicni su direktori, kakva je vlast. Planovi su za na papir, a on trpi sve. U praksu ce se dogovore.