Hapšenje zbog zloupotreba prava na tudju pomoć i negu

NIŠ

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanja mita, primanje mita u pomaganju i davanje mita.

Uhapšeni su V.K (1958), lekar specijalista-veštak organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, zbog krivičnog dela primanje mita, R.B. (1947), A.S. (1952) i V.Š (1972) zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju, kao i M.D (1950), S.M. (1948), Ž.J. (1946) i M.K. (1958) zbog krivičnog dela davanje mita.

Sumnja se da je V.K. prilikom veštačenja u prvostepenom postupku u predmetu za četiri lica doneo pozitivan nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za priznavanjem prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, za šta je zahtevao i primio mito.

Kako bi izvršio službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, V.K. je kako se sumnja posredno preko R.B. zahtevao 300 evra od S.M., a od Ž.J. 30.000 dinara, koje je i primio.

Takođe, kako se sumnja preko posrednika A.S. zahtevao je i primio od M.D. 800 evra, a preko posrednika V.Š. 100 evra od M.K.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare