55. Filmske susrete u Nišu otvorio film ‘’Ime naroda’’

NIŠ

Umesto na Letnjoj pozornici, najbolja filmska ostvarenja u protekloj godini, posetioci festivala će gledati iz sala Cineplexx bioskopa. Ljubitelje filmske umetnosti očekuje  šest dana uživanja u filmovima nastalih između dva festivala. U zvaničnom programu je deset filmova, a festival će obeležiti i nekoliko premijera.

                    Glumački festival u Nišu otvorio je film “Ime naroda” reditelja Darka Bajića, jedna od nekoliko premijera koje će niška publika imati priliku da pogleda. Kao drugi film prve festivalske večeri je drama “Sin”, Ines Tananović.

                     Filmski susreti u Nišu će trajati do 15. oktobra, kada je planirana projekcija dokumentarnog filma o proslavljenom golmanu Draganu Panteliću “Broj 1” reditelja Vladimira Ristića u produkciji City marketing centra iz Niša, čiji filmovi poslednjih nekoliko godina zatvaraju Filmske susrete.

                     Filmovi će se prikazivati istovremeno u četiri bioskopske sale, a glavni program, svečano otvaranje, poklanjanje glumaca i dodela nagrada, predviđeno je da se obavlja samo u sali 1, odakle će se u ostale sale projektovati video snimak.

                    Dodela tradicionalne nagrade “Pavle Vuisić” za doprinos umetnosti glume, Voji Brajoviću, koja je, po tradiciji, sastavni deo svečanog otvaranja festivala, ovaj put će izostati, a razlog je njegov angažman u matičnom pozorištu u Beogradu. Kako je ranije najavljeno, nagrada će proslavljenom glumcu sigurno biti uručena tokom trajanja Filmskih susreta.

                   Tradicionalni prijem dobrodošlice za glumce biće priređen je u Gradskoj kući.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare