RPKL REALIZUJE PROJEKAT PRIVREDNE SARADNJE MATICE I DIJASPORE

LESKOVAC

 

Regionalna privredna komora Leskovac realizuje projekat Unapređenje privredne saradnje matice

i dijaspore i stvaranje uslova za formiranje Udruženja „Dijaspora južne Srbije“.

 

 

Opšti cilj projekta je unapređenje postojećih ekonomskih, naučnih i ekspertskih veza između regiona južne Srbije i predstavnika dijaspore poreklom sa područja Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

 

Projektom je planirano informisanje predstavnika dijaspore o privrednim aspektima vezanim za život srpskog naroda u regionu Južne Srbije, modernizacija i čvršće umrežavanje srodnih organizacija u dijaspori i regionu, prezentacija privrednih potencijala i uslova za investiranje na teritoriji juga Srbije, poboljšanje veza predstavnika dijaspore i državljana Republike Srbije i stvaranje uslova za formiranje krovne organizacije – Udruženja „Dijaspora južne Srbije“.

 

Očekivano je da će projekat doprineti da se ogromni potencijal (ideje, znanje, iskustvo, kapital, poslovne veze) kojim raspolaže naša dijaspora, stavi u funkciju privrednog razvoja juga Srbije.

 

Tokom marta meseca održano je nekoliko sastanaka sa lokalnim samoupravama Jablaničkog i Pčinjskog okruga u cilju identifikovanja mogućnosti ulaganja i olakšica koje lokalne samouprave pružaju potencijalnim investitorima.

 

U skladu sa definisanim projektnim aktivnostima predviđeno je popunjavanje elektronskog upitnika od strane predstavnika dijaspore.

 

RPKL poziva predstavnike dijaspore i ostale zainteresovane da se obrate stručnoj službi Komore Leskovac u cilju dobijanja dodatnih informacija i/ili uključenja u realizaciju projektnih aktivnosti.

 

Projekat Unapređenje privredne saradnje matice i dijaspore i stvaranje uslova za formiranje Udruženja „Dijaspora južne Srbije“ je sufinansiran i sprovodi se u saradnji Ministarstva spoljnih poslova, Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Regionalne privredne komore Leskovac.

Projekat je počeo sredinom decembra 2014. godine i traje 6 meseci.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare