Dveri o porodici na Medjunarodni dan porodice

LESKOVAC

Vreme u kome danas živimo, je vreme koje nam je donelo nikad goru situaciju kada su porodične vrednosti u pitanju, navodi leskovački odbor Pokreta Dveri u današnjem saopštenju povodom 15. maja, Medjunarodnog dana porodice.

“Porodica je osnovna ćelija svakog društva. U porodici se čovek formira kao ličnost i kao takav čini sastavni deo društva. Koliko ćemo imati kvalitetno društvo u mnogome zavisi od uslova u kojima porodica funcioniše.

Vreme u kome danas živimo, je vreme koje nam je donelo nikad goru situaciju kada su porodične vrednosti u pitanju. Danas roditelji odlaze na posao koji su jedva našli, ako su naravno uopšte imali sreće da ga nađu, njime su nezadovoljni, ali ga ne mogu promeniti, jer drugog posla nema. Odrade dnevno radno vreme, koje nekada bude i desetočasovno, ali bez časa plaćenog prekovremenog. Kada nakon mesec dana dobiju platu, ponovo sledi razočarenje. Tu nema sredstava za bilo šta drugo osim za puko preživljavanje, S druge strane imamo konstante pritiske na porodicu i porodične vrednosti preko raznih rijaliti programa, medijskog nametanja raznih starleta-normi. Usled toga, prave porodične vrednosti postaju sramota, a oblici ponašanja koji su nekada tretirani u najmanju ruku kao skandalozni danas se nameću kao pravilo ponašanja čije nepoštovanje prosto izopštava pojedinca iz svih društvenih tokova. U svemu ovome kao najslabiji deo porodice najviše stradaju upravo oni najmlađi, deca, pa smo sve više i češće svedoci vršnjačkog nasilja, društvene anomalije koja uzima sve više maha.

Zdrava porodica i njene vrednosti su godinama bili stub ove države. Srpski pokret Dveri to prepoznaje, ali i trenutak u kome se nalazimo, gde su sve snage i sredstva usmereni na rušenje iste. Jedna od stavki programa Srpskog pokreta Dveri je upravo porodica, njena zaštita, stvaranje uslova da ona bude zdrava i jaka, jer samo takva može doprineti stvaranju jednog normalnog i kvalitetnog društva kome svi mi zajedno težimo”, saopštava Pokret Dveri .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare