Dodeljene nagrade najboljim sportistima Vranja u 2023.

VRANJE

U okviru obeležavanja Dana grada  u pozorištu ,,Bora Stanković“ održana je ceremonija dodela nagrada najboljima u vranjskom sportu u 2023. godini. U protekloj godini za najbolju sportistkinju proglašena je Teodora Stojanović iz OK „Panda“, dok je najbolji sportista Aleksandar Janjić, član A reprezentacije i najbolji igrač KMF ,,Vranje“. Najbolji sportski kolektiv u 2023. godini je RK ,,Vranje 1957“.

Članica Privremenog organa Grada Vranja Zorica Jović podsetila je prisutne da je tradicija negovanja i razvoja sporta u Vranju duga skori vek i po i da su prvi sportski događaji u Vranju organizovani krajem 19. veka. Dodala je da su u protekloj godini zapažene rezultate ostvarili brojni sportski klubovi i pojedinaci.

 ,,Ako bih morala da izdvojim jednog od njih, onda je to svakako RK „Vranje“, koji se takmiči u Super rukometnoj ligi Srbije. Takođe, GKMF „Vranje“, jesenji je prvak Futsal prve lige Srbije. Takođe, mnogi pojedinci doneli su medalje sa državnih, balkanskih i evropskih takmičenja. Uspeh naših mladih sportista obavezuje nas da nastavimo sa podrškom i u narednom periodu“, rekla je Jović.

Stručnjak u oblasti sporta za prošlu godinu je trener KMF ,,Vranje”, Goran Jović. Sportski radnik godine je Jova Ristić, koordinator FK ,,Prestiž“.

Nagrada za sportsko iznenađenje u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Lazaru Ljubiću, reprezentativacu SU ,,Iron MMA Team”, a u ekipnoj  FK ,,Dinamo-jug“.

Specijalna sportska priznanja za 2023. godinu pripala su Miroslavu Đorđeviću iz SK ,,Bubamara“i Ljubodragu Stevanoviću, kapitenu RK ,,Vranje 1957“.

Nagrade za posebno angažovanje i dostignuća u rekreativnom sportu i masovnoj fizičkoj kulturi u prethodnoj godini pripale su, u pojedinačnoj konkurenciji, Siniši Stankoviću  i Mariji Tasić Trajković iz AK ,,Vranjski Maratonci“ , dok je u ekipnoj konkurenciji priznanje dodeljeno Planinarskom klubu ,,Železničar 2006“.

Nagrade za životno delo za dostignuća u oblasti sporta dodeljene su Draganu Kostiću Đufti, dugogodišnjem fudbaleru Dinama, treneru i sportskom radniku i Stojanu Đorđeviću, džudisti, treneru i internacionalnom sudiji.

U kategoriji najboljih u školskom sportu uručena su priznanja pojedincima i osnovnim i srednjim školama.

Takođe, dodeljene su i posthumne nagrade porodicama Selvera Ajetovića iz FK ,,Radnički“ i Dragane Mladenović, planinarki i alpinistkinji.

Na svečanosti je prikazan promo film o sportu, a u umetničkom delu programa nastupio je hor Muzičke škole ,,Stevan Mokranjac“. Pokrovitelj događaja je Grad Vranje.(kraj) DC/SM

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare