Okružno tužilaštvo postupa u slučaju dece iz Hrvatske koja su boravila u Vlasotincu

LESKOVAC-VLASOTINCE

Više javno tužilaštvo u Leskovcu je, po prijemu izveštaja Policijske uprave Leskovaci Policijske stanice Vlasotince podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja, radi utvrđivanja i razjašnjavanja okolnosti u vezi sa boravkom maloletne dece iz Republike Hrvatske, u porodici M.D. iz Vlasotinca, rečeno je Regionalnoj informativnoj agenciji JUGpress.

Nakon dobijanja izveštaja PU Leskovac doneće se odgovarajuća javnotužilačka odluka, navodi se u odgovoru na naše pitanje da li se postupa po slučaju o kome je Igor Jurić pisao na tviteru , tvrdeći da su deca iz Hrvatsek bez svojih roditelja boravila u Vlasotincu .

On je i postavio pitanje o čemu se radi u ovom slučaju , izražavajući sumnju u regularsnot njihovog boravka .

Okružno tužilaštvo smo pitali da li postoji sumnja na šverc dece , kako ej Jurić sugerisao na tviteru, kao i da li je žena, kod koje su deca bila, u rodbinskim  odnosima sa njima ili ne? Pitali smo i kako su deca stigla u Vlasotince i kojim povodom su tu boravila?

Pripadnici Policijske uprave u Leskovcu, postupajući po prijavi Centra za socijalni rad u Vlasotincu da se u kući pedesetjednogodišnje žene u Vlasotincu nalazi dvoje dece, preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, rečeno nam je u Policijksoj upravi Leskovac.

Deca su smeštena u hraniteljsku porodicu, dok su policijski službenici privremeno oduzeli putne isprave dece i overene saglasnosti roditelja sa kojima su, sa pomenutom ženom, ušli u Republiku Srbiju, dodaje se u odgovoru na naša pitanja.

Policija je sve spise dostavila Višem javnom tužilaštvu u Leskovcu na dalje odlučivanje.

Takođe, protiv pedesetjednogodišnje žene podneta je prekršajna prijava po Zakonu o strancima po kojem je svako kod koga borave strani državljani dužan da to prijavi policiji, što ona nije učinila”, dodaje se u odgovoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare