U “Radonu” zatvorena COVID bolnica

  NIŠ

   U Nišu je zatvorena i poslednja COVID bolnica koja se nalazila u Institutu “Radon” u Niškoj Banji, saznajemo od člana Štaba za vanredne situacije grada Niša profesora dr Žarka Rankovića. U toku je dezonfekcija i čušćenje objekta, dodao je on.

                    “Juče su poslednja četiri lica izašla iz ‘Radona’. Tri su otpuštena kući, a jedno lice je prebačeno na lečenje u Klinički centar Niš”, kazao je Ranković.

                   Prema njegovim rečima, izlazak “Radona” iz statusa kovid bolnice i vraćanje na normalan režim rada zavisiće od odluke Republičkog kriznog štaba.

                   “Radon” je bila poslednja COVID bolnica koja je preostala u Nišu jer je pre tri nedelje zatvorena je privremena COVID bolnica u studentskom domu kod Medicinskog fakulteta, a pre toga su zatvorene privremene kovid bolnice u Domu učenika srednjih škola kod Gimnazije “Svetozar Marković”, u Hali “Čair” i Hotelu “Centroturist”.

                    U Kliničkom centru u Nišu, zaključno sa jučerašnjim danom na lečenju je 66 lica sa potvrđenim korona virusom ili sumnjom da su oboleli od te bolesti, a devetoro dece zbrinuto je u Dečjoj kovid bolnici.

                   Direktor Instituta za javno zdravlje Niš Miodrag Stojanović rekao je da grad Niš juče, prvi put od početka epidemije, nije imao ni jednog novoobolelog od korona virusa.

                   “Testirano je 300 osoba i virus je laboratorijski potvrđen kod 10 osoba, ali ni jedna od tih osoba nije iz Niša. Pozitivno na virus je devet lica iz Vranja i jedno lice iz Doma zdravlja u Merošini”, izjavio je Stojanović.

                    Prema njegovim rečima, epidemiološka situacija iz Niša je iz dana u dan sve bolja i rezultat “nula” od juče je “veoma ohrabrujući”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare