U Vranju otvorena izložba Akvarelističke kolonije ,,Sava 2018“

VRANJE

Ovaj kulturni događaj je prva konkretna saradnja Vranja i opštine Brod. Odnos između ove dve lokalne samouprave zasniva se na velikom poštovaju i uzajamnom poverenju i namera nam je da saradnju nastavimo na svim poljima, rekao je, u ponedeljak veče, na otvaranju u Vranju predsednik Skupštine grada, Dejan Tričković.

Organizovanje izložbe je usledilo nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju sa opštinom Brod, na svečanoj sednici Skupštine 7. septembra.

Načelnik opštine Brod Ilija Jovičić nije krio zadovoljstvo zbog boravka u Vranju i organizovanja ove vrlo značajne izložbe.

„Ponosni smo na Likovnu koloniju ,,Sava” , koju smo sačuvali i u najtežim ratnim danima. Ona traje 40 godina i broji 1.100 akvarela. U Brodu je boravilo mnogo umetnika, koji su, jednom od najtežih slikarskih tehnika, stvarali akvarele. Drago mi je da će građani Vranja moći da pogledaju jedan njen deo i želimo da se saradnja sa Vranjem nastavi u svim oblastima”, rekao je na otvaranju Jovičić.

Direktor Narodnog muzeja u Vranju Saša Stamenković je kazao da  izložba sadrži 34 akvarela i da će u Galeriji Narodnog muzeja građani moći da je pogledaju do kraja novembra.

Izložbu 39. saziva Akvarelističke kolonije ,,Sava 2018“ zajednički su organizovali Grad Vranje, opština Brod i Narodni muzej Vranje.  

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека