U Vlasotincu u meču između Vlasine i Dubočice pobedio fudbal

LESKOVAC
Svedoci smo, u poslednje vreme, mnogih neprijatnosti na fudbalskim utakmicama, u kojima vrlo često se sukobljavaju navijači dveju protivničkih ekipa. Policija na tim i takvim fudbalskim događajima ima i previše posla, kako bi sprečila da dođe ozbiljnijih incidenata, a kada dođe do prijave prekršioca zakona, vrlo često i ne dođe do pokretanja prekršajnih postupaka.
Prošle nedelje u Vlasotincu na legendarnoj fudbalskoj ,,Rosulji” odigran je komšijski derbi između domaće Vlasine i leskovačke Dubočice, koja je lider na tabeli zone ,,Jug”. Rivalstvo ova dva kluba je višedecenisjko, a sam meč nije ništa odlučivao, osim sportskog prestiža. Na tribinama se našlo, posle dužeg vremena, nešto više od 1.000 fudbalskih znatiželjnika, a među njima na suprotnim stranama bile su navijačke grupe oba kluba, koje su sve vreme bodrile svoje igrače. Strahovanja da može doći do eventualnih sukoba navijačkih grupa bile neopravdane, jer su se navijači , uglavnom, ponašali u okvirima sportske korektnosti. Za svaku pohvalu je gest domaćina, koji je organizovao autobusom besplatan povratak gostujućim navijačima, a policija koja je bila na stadionu na viskom nivou i na krajnje profesionalan način obavila je svoj zadatak, tako da je bilo prijatno biti prošle nedelje na fudbalskoj ,,Rosulji” u Vlasotincu.


I sami akteri igre na terenu ponašali su se veoma fer i korektno. Igralo se obostrano napadački i sa šansama na obe strane, a meč je okončan, možda i najpravičnijim ishodom, nerešeno 1:1. Dubočica je povela u 35.minutu veoma lepim pogotkom izuzetno talentovanog Stankovića, koji svojim fudbalskim umećem obećava puno,a Vlasina je poravnala rezultat na 1:1 u 64.minutu, velemajstorskim golom Nemanje Đokića.
Brojna publika i sami fudbaleri, kao i pravična arbitraža sudijske trojke na čelu sa Petrom Vukadinovićem iz Niša najviše su doprineli da je prošle nedelje u Vlasotincu pobedio fudbal, i zato svi akteri igre zaslužuju da navedemo njihova imena.
Vlasina: Zdravković, Cvetković, Stanković, Spasić, Ilić, Miljković, A. Nikolić, Ranđelović (Mitrović), Đokić, Marković, Stojanović (D.Nikolić).
Dubočica: Z. Stojanović, Selimović (Stanimirović), Marjanović, Ilić, Vukojević, Grujić, M.Stojanović, Stamenković, Stanković (Kocić), Milutinović, Veličković, (Dojčinović).
U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: nebeski anđeli – Budućnost 1:0, OFK Niš – Polet 2:2, Sloga – Pusta reka 2:0, Jablanica – Lužnica 2:0, Vranjska banja – Balkanski 1:2, Brzi brod – Pčinja 3:2, Tanasko Rajić – Morava 2:1.
u subotu i nedelju od 17 sati sastaju se: Polet 1980 – Budućnost, Nebeski anđeli – Pusta reka, OFK Niš – Lužnica, Sloga – Balkanski, Jablanica – Dubočica, Vranjska banja – Pčinja, Vlasina – Morava, Brzi brod – Tanasko Rajić.

Za okvir
Golmanski raritet
OBA GOLMANA PREKO OSAM DECENIJA
NJima, kao golmanima, svaka čast. Ispred mreže deluju sigurno i pouzdano. Velimir Zdravković na golu Vlasine i Zvezdan Stojanović čuvar mreže Dubočice, ukupno zajedno imaju preko 80 godina i bili su akteri nedeljnog meča. Podatak koji je svakako raritet, ali podatak koji treba da zabrine. Gde je mladi naraštaj, ko sve to radi sa golmanima i zašto ih nema više na ,,Rosulji” i u Dubočici. Da podsetimo, a svi to znaju, u Vlasinu su ponikli i nosili dres reprezentacije Aleksandar Kocić i Dejan Pešić, a iz Dubočice u bivšoj Jugoslaviji godinama je blistao sjajnim odbranama pokojni Ranko Cakić.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o