“Svetoilijske večeri” u Pečenjevcu

LESKOVAC-PEČENJEVCE

 

Ovogodišnje „Svetoilijske večeri“  trajaće šest dana  a počele su 30.jula 2017. duhovnom večeri posvećenom starozavetnim prorocima kao vesnicima Hristovim.

Na večeri su govorili jerej Miroslav Jovanović, direktor Biblijske škole Leskovac i jerej Strahinja Eraković.
Drugo veče kulturnog leta bilo je posvećeno deci.

Publici je predstavljena mlada talentovana umetnica Aleksandra Stevanović, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Razgojne. Nastupila je i folklorna grupa iz Brestovca, a gosti večeri su učesnici ovogodišnje Dečije likovne kolonije „Na krilima mašte“ koja je održana krajem juna na Vlasinskom jezeru.

Voditelj programa je bio leskovački glumac Gile Branković.
Treće veče kulturnog posvećeno je horskoj muzici.

Nastupiće mešoviti gradski hor „Šumatovac“ iz Aleksinca sa dirigentom Marijom Zovko, Orkestar fakulteta pedagoških nauka iz Jagodine, pevačka grupa pri Udruženju penzionera Leskovac „Neven“, dirigent prof. Srbislava Tolić. Između horskih nastupa svoje stihove govoriće članovi poetske grupe „Poezija 016“ Leskovac.


Treći avgust je posvećen trubi.

Nastupiće duvački orkestri iz Bojnika, Grdelice, Donjeg Brijanja i Zagužanja. Svi oni će se boriti za laskave titule u više kategorija. Najbolji kao nagradu dobija trubu.
U petak, četvrtog avgusta meštani Pečenjevca i okoline moći će da uživaju u nastupu rok grupe „Lajt motiv“ iz Lipovice.


Poslednje veče Kulturnog leta rezervisano je za promociju monografije o Pečenjevcu autora Hranislava Rakića, dugogodišnjeg upravnika Narodnog muzeja Leskovac. O knjizi, osim autora, govoriće i prof. dr Živan Stojković i mr Miroslav Zdravković.
Sva dešavanja održavaju se u letnjoj bašti i maloj sali Doma kulture Pečenjevce.
Od 20.07. do 05.08.2017.g. održaće se Basket turnir „3 na 3“ na sportskom terenu OŠ „Vuk Karadžić“ Pečenjevce

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
samo tako
samo tako
6 godine pre

svaka vam cast, kad slavit onda slavite ne jedan dan vec sto duze moze…haha..U Srbiji ne postoji praznik koji se slavi jedan dan!