Stanje u vrtićima „Pčelice“ pod kontrolom, nema bolesnih

NIŠ

Epidemija gripa, koja je proglašena u Nišu , i povećan broj respiratornih infekcija kako kod odraslih, tako i kod dece, zabrinuo je mnoge roditelje čiji mališani borave u  niškim vrtićima. 

U Predškolskoj ustanovi kažu da  razloga za zabrinutost nema , bar kada je u pitanju „Pčelica, koja ima 26 vrtića. Tamo borave samo zdrava deca.

„Zdravstveno stanje upisane dece u vrtićima Predškolske ustanove „Pčelica“ u Nišu, je pod kontrolom. Dolazi nam smanjen broj dece, budući da je sada zimski raspust i roditelji su povukli decu jer imaju stariju decu koja idu u školu. Neki roditelji su odveli decu na zimovanje a neki žele da  provedu vreme sa njima kod kuće. Svakoga dana u vrtićima boravi oko 2000 mališana. Ni jedno dete nije bolesno. Trijažne sestre vode računa o tome i roditelji mogu da budu spokojni“ kaže direktorka predškolske ustanove „ Pčelica“.

Kako je direktorka „Pčelice“ potvrdila  manji je broj dece ali je to normalno kada je raspust. Normalna je i briga roditlja koji žele da sačuvaju decu od virusa gripa. Ali razloga za zabrinutost nema, što se samih vrtića tiće.

Inače za dva dana, 13. februara, mališani iu predškolske ustanove Pčelica u Nišu kreću put Kopaonika na zimovanje. Ove godine zimovanje za decu predškolce organizovano je u šest smena.

„Budući da nam se prijavio veliki broj dece, čak 630 mališana odlazi na zimovanje u Brzeće, imaćemo šest smena. Prekosutra ide prva smena, i šest smena će trajati po šest dana“, kaže Svetlana Mitić, direktorka Predškolske ustanove „Pčelica“.

Mališani koji idu na zimovanje uzrasta su od tri do sedam godina.

„Zimovanje je organizovano tako da deca svakog dana imaju različite aktivnosti na snegu, imaju školicu skijanja, gde uče prve korake na snegu i na skijama. Popodne i uveče imaju , maskembale, proslavljaju rođendane, ukoliko je nekome rođendan, modne revije, pozorišne predstave. Svaka smena će imati predstavu lultka scene Pepino. Ove godine  će gledati predstavu „Din din“. Mi smo to tako organizovali da deci lepo prođe vreme, da imaju edukatiivne aktivnosti, a naravno i da se odvoje od kuće i osamostale od roditelja“ dodaje Svetlana Mitić.

Deca uživaju u zimovanjima.

Zimovanje je prava prilika da se mališani uzrsta od tri godine do polaska u školu osamostaljuju, da osete i neki drugačiji život , gde nisu sa porodicom več i sa drugim ljudima koji ih okružuju.

Kako kažu u ovoj ustanovi vaspitači su uz decu 24 časa dnevno, i roditelji mogu da dobiju informacije o deci u svakom trenutku. Vaspitačima pomažu trijažne sestre, pedijatar, profesori fizičke kulture koji rade sa decom na snegu.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Проститутки Бишкека
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x