Srebro i zlato za nišlije

VRANJE-NIŠ

Deset takmicara iz niškog kluba Oxigen i dva takmicara iz kluba Spiner iz Nisa su ostvarili jako dobar rezultat u svim kategorijama u kojima su ucestvovali u trkama u slalomu na rolerima  u okviru otvorenog prvenstva Srbije, koje su se održale tokom vikenda na planini Besna kobila kod Vranja.

“Takmicari su bili suoceni sa najstrmijom stazom u Srbiji, pa ipak i deca iz kategije do šest godina uspeli jako dobrom voznjom na stazi sa preko 25 kapija da uspesno zavrse po dve voznje svakog dana i vecina osvoji i medalju. Takmicari iz starijih kategorija su takodje zasijali tehnikom voznje kojom su bili zadovoljni cak i medjunarodni delegati, kao i gosti iz Slovenije i Slovacke”, kaže trener Nonić.

Iskra Ilic(Spiner Nis) je u kagoriji do šest godina osvojila srebro iako je krenula pocetkom sezone sa treninzima, a u muskoj kategoriji do šest godina Ognjen Nikolic je imao jako dobre voznje i pokupio je dva zlata u dva dana, U kategoriji do osam godina sa medaljama su se vratili u Nis Bosko i Nina Jovanovic, MIhajlo Arsenkov i Adrija Veljkovic, dok je u kategoriji do osam godina apsolutno po vremenu na stazi bila najbolja Nevena Stojkovic koja je vozila impresivno dobrom tehnikom obaranja kapija, i posle pada na prvoj trci uspela je da uzme zlatnu i srebrnu medalju. Luka Boric sa Zlatibora(Opstina Cajetina) je vozio svoju drugu trku za Spiner klub iz Nisa i osvojio dva srebra pored za njega teze staze. U starijim kategorijama Kaja Sretic je osvojila srebro i zlato, Danica Veljkovic dve bronzane medalje a Nonic Srdjan(trener i takmicar) je osvojio dva srebra i doneo pehar klubu za prvo mesto u kombinaciji trka u dva dana.

Domacin je bio klub Besna kobila iz Vranja, bili su delegati Medjunarodne roler federacije koji su i postavljali stazu i bili sudije.

“Atmosfera je bila izuzetno prijatna i u danima pripreme i za vreme trka, iako smo najveci konkurenti, Oxigen i Besna kobila zajedno rade na organizaciji takmicenja i pripremi dece, pa smo tako bili na pripremama za trku od cetvrtka, trenirali i uzivali u prirodi koje je izuzetna na ovoj planini, a neizostavno je bilo druzenje i treninzi, kao i zajednicko prolazenje kroz sve uspehe i pehove koji su nas pratili i za vreme treninga i za vreme trka.

U kontaktima sa prijateljima iz Slovenije i Slovacke, imali smo prilike da razmenimo iskustva oko organizacije i rada u sportu, kao i da dobijemo vredne informacije za dalji razvoj Roler sporta”, kaže trener “Oxigena” Srđan Nonić.

Obe trke su bodovane za Svetsku rang listu roleraša, a prava atrakcija bila je Lenka Kesela iz Slovačke, koja predstavlja sam vrh roler sporta .

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare