Sastanak sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova 

VRANJE

Razmatrana je trenutna epidemiološka situacija na području grada Vranja, a bilo je reči i o neophodnosti održavanja kontinuiteta u preduzimanju svih neophodnih preventivnih mera zaštite od virusa kovid 19.

Prilikom dovođenja dece u školu, preporučeno je da roditelji ne ulaze u školska dvorišta i objekte, već da decu isprate do školske kapije. U  obavezi su da tada i oni nose zaštitne maske.

Preporučeno je i da se zaposleni u vaspitno-obrazovnim ustanovama pridržavaju preporuka Republičkog kriznog štaba, Ministarstva zdravlja, preporuka i uputstava Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i zaključaka i preporuka Gradskog štaba za vanredne situacije, koje se odnose na prevenciju i suzbijanje virusa Covid 19.

Konstatovano je da je osnovni i najvažniji zadatak svih u sistemu vaspitno-obrazovnog rada da se očuva zdravlje dece i zaposlenih.

Sastanak sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Vranja, kao i direktorkom i glavnim vaspitačima PU “Naše dete”, održala je zamenica gradonačelnika Zorica Jović sa saradnicima.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare