Prvaci iz još pet osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana dobili uniforme

NIŠ

                          I prvaci iz preostalih pet osnovnih škola sa područja Gradske opštine Medijana dobili su uniforme. Obučeni u plave majice i narandžaste prsluke okupili su se u Osnovnoj školi “Učitelj Tasa”, u pratnji svojih učitelja i učiteljica, ali i direktora škola. Došli su iz osnovnih škola “Ratko Vukićević”, “Radoje Domanović”, “Dositej Obradović” i  „Vožd Karađorđe“.

                       Gradska opština Medijana i ove godine je opremila učenike prvog razreda iz deset osnovnih škola koje rade na njenom području.  Istovetne „uniforme“ u plavoj boji, majice sa dugim i kratkim rukavima, edukativnu igru i narandžasti prsluk za put od škole do kuće već su dobili đaci – prvaci iz škole “Sveti Sava”, “Ćele-Kula”, “Car Konstantin”, “Dr Zoran Đinđić” i “Dušan Radović”.

                            Po rečima predsednika Gradske opštine Medijana Nebojše Kocića nastavljena je prošlogodišnja praksa obezbeđivanja uniformi za najmlađe školarce sa područja najveće niške opštine.

                            “Ovo je način i da se prevaziđu eventualne materijalne razlike među decom, jer su svi istovetno obučeni. Povratne informacije od direktora i roditelja kažu da smo napravili dobar izbor. Nastavićemo sa ovom praksom ubuduće, ali i dogovarati  sa školama o mogućim novim zahtevima, rekao je Kocić, uz napomenu da je jedan od zahteva bio i da učiteljice i učitelji  dobiju istovetne majice kao njihovi učenici i da se sagleda mogućnost da đaci dobiju po dva paketa uniformi kao bi mogli da ih menjaju”, kazao je Kocić.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare