“Otadžbina” o izborima na severu Kosova

KOSOVSKA MITROVICA

Raspisivanjem izbora u četiri opštine na severu Kosova i Metohije Hašim Tači pokazuje da je on pravi gospodar na celoj teritoriji južne srpske pokrajine, što je pre dolaska Aleksandra Vučića na vlast bilo nezamislivo, saopštio je danas Narodni pokret Srba sa KiM Otadzbina

“Umesto da posle podnošenja ostavki “albanskih ” gradonačelnika u opštinama Leposavić, Zvečan, Zubin Potok i severnom delu Kosovske Mitrovice predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspiše lokalne izbore u ove četiri opštine, što je i po Ustavu dužna, naprednjačka vlast je dozvolila da separatisti iz Prištine organizuju još jedne lokalne izbore po ustavu i zakonu samoproglašene Republike Kosovo.
I ne smo to. “Albanski” gradonačelnik u ostavci u opštini Zubin Potok Stevan Vulović koji je postao poznat dajući izjavu medijima da je svojom ostavkom skinuo teret izdaje sa svojih ramena raspisao je konkurs za prijem sto radnika koji bi bili na platnom spisku samoproglašene Republike Kosovo. Očito je da mu je teret izdaje i dalje ostao na ramenu.
Novembra meseca 2013. godine Aleksandar Vučić je da bi sprečio neposlušne Srbe da bojkotuju separatističke izbore na sever Kosova i Metohije u dogovoru sa Prištinom uveo srpsku žandarmeriju u civilu, kao i pripadnike vojne formacije „Kobre“ u civilu. Oni su zajedno sa ROSU policijom u uniformama nadgledali lokalne izbore.

Kakva katastrofalna nacionalna politika.

Posle toga je ta ista ROSU policija koju je predsednik Srbije uveo na sever Kosova i Metohije hapsila Marka Đurića direktora Kancelarije za KiM u severnom delu Kosovske Mitrovice.
Godinama unazad Aleksandar Vučić je srbovao „u leru“ uzvikujući „Ne dam Trepču, ne dam Gazivode“. Pomenuti Hašim Tači se pre nekoliko meseci šepurio u čamcu na jazeru Gazivode smejući se na taj način u brk srpskom vlastodršcu. Sva je prilika da će Kombinat Trepča da prihvati odluke skupštine i vlade Kosova da to nije srpsko nego njihovo preduzeće.
Raspisivanje lokalnih separatističkih izbora u opštinama na severu Kosova i Metohije „Srpska“ ili bolje reći “šiptarska lista” je prokomentarisala da je to provokacija i da će odluku o učešću na izborima doneti u dogovoru sa Aleksandrom Vučićem.

Već sada se zna da će im predsednik Republike savetovati da se odazovu ne te izbore.

Građanima Srbije ta odluka će se predstaviti da je u interesu Srba, da je to zbog mira i stabilnosti, i kao navodno da Tačijevi ili Ramušovi Srbi ne dođu na ove funkcije.

Stvarni razlog je drugačiji. Aleksandar Vučić ne želi da rizikuje evropsku političku podršku koja mu je i ovako sve tanja jer ne potpisuje sveobuhvatni sporazum kako je to obećao kada su ga dovodili na vlast. Ta podrška mu je jako važna danas kada mu je vlast u Srbiji žestoko uzdrmana.
Ovih dana ističe 45 dana od kako je Aleksandar Vučić zamolio svoju tzv. Srpsku ili bolje reći “šiptarsku listu”, kako on reče, da ne napuste separatističke institucije. Iz istog razloga predsednik Srbije im neće savetovati da napuste Skupštinu i Vladu Kosova. Neće dok je on na vlasti.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ principijelno kao i do sada poziva sve Srbe na severu Kosova i Metohije da bojkotuju lokalne separatističke izbore. Izlazeći na te izbore Srbi kao narod samo legalizuju i legitimišu još jednu albansku državu na Balkanu. Time se još više udaljavaju od svoje matice Srbije.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća građane Srbije da su Albanci tokom celog perioda vladavine Slobodana Miloševića bojkotovali sve nivoe izbora od republičkih do lokalnih koje je raspisivala Republika Srbija. Razlog neizlaska na izbore od strane Albanaca bile su preporuke i saveti iz zapadnih zemalja.

Deo vlasti za vreme Slobodana Miloševića bili su i Aleksandar Vučić i Ivica Dačić i oni to dobro znaju. Od tada su promenili idelogiju i jedan i drugi. Onda su bili za KiM u sastavu Srbije a sada su za razgraničenje. Onda su bili antiglobalisti a danas su evrofanatici.

Aleksandar Vučić čak kaže da u vreme kada je potpisivao Briselski sporazum on nije bio najveći izdajnik među Srbima. Kaže da je Ivica Dačić veći, jer je bio za to da „Kosovo“ dobije stolicu u Ujedinjenim nacijama ali ga je on sprečio.
U svakom slučaju, izlazeći na separatističke izbore i Aleksandar Vučić i tzv. Srpska ili bolje reći “šiptarska lista” gaze i krše Ustav Republike Srbije. Posle silaska sa vlasti i Aleksandar Vučić i „Srpska lista“ odgovaraće na osnovu krivičnog zakona člana 306 i 307 za delo nacionalne veleizdaje. Predviđena minimalna kazana za ovo krivično delo je 10 godina zatvora. Nacionalna veleizdaja je krivična radnja koja ne zastareva”, navodi u saopštenju , koje u celini prenosimo “Otadžbina”.

Ostavite komentar

avatar
  Prati  
Obavesti me o
Проститутки Бишкека