NUNS i UNS : Očekujemo da Apelacioni sud potvrdi presudu za ubistvo Ćuruvije

BEOGRAD

Udruženje novinara Srbije  (UNS) i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) će u ponedeljak 11. aprila u 12 sati u Svetogorskoj ulici ispred broja 35 položiti vence i zapaliti sveće na mestu ubistva Slavka Ćuruvije, urednika i izdavača “Dnevnog telegrafa” i “Evropljanina”

Maratonski sudski proces, koji traje osam godina je pri kraju, a Alepacioni sud treba konačno da odluči po žalbama tužilaštva i odbrane.

UNS i NUNS očekuju da Apelacioni sud potvrdi prvostepenu presudu i ističu da je njeno izricanje čin koji treba da znači kraj nekažnjivosti zločina nad novinarima u Srbiji. UNS i NUNS traže da se pravdi privede Miroslav Kurak, koji je i dalje nedostupan srpskom pravosuđu.

U decembru prošle godine za ubistvo Slavka Ćuruvije pred prvostepenim sudom su osuđeni Radomir Marković na 30 godina zatvora, Milan Radonjić na 30 godina zatvora, Ratko Romić na 20 i Miroslav Kurak, koji je i dalje u bekstvu, na 20 godina zatvora.

Predmet je od prošlog meseca u Apelacionom sudu, koji, kako navode mediji, čeka izjašnjavanje Tužilaštva za organizovani kriminal da bi zakazao javnu sednicu.

Ovom prilikom pozivamo koleginice i kolege da nam se pridruže u ponedeljak da zajedno obeležimo 23. godišnjicu ubistva našeg dragog kolege.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare