Narodna stranka u Leskovcu sutra skuplja potpise za smenu ministra prosvete

LESKOVAC

Gradski odbor Narodne stranke Leskovac poziva sve sugrađane da zaustave , kako navode ,”bezakonje” i dođu u utorak, 25. juna ispred Robne kuće od 1700 do 2030 i potpišu peticiju za smenu ministra prosvete.

“U ovakvoj državi izmrcvarenoj korupcijom, nepotizmom, kriminalom, burezerskim i kumovskim kombinacijama i vezama, presudan uslov što se Mladen Šarčević nalazi na mestu ministra prosvete je taj što je gimnaziju čiji je on osnivač i vlasnik pohađao ni manje ni više nego sin predsednika ove tužne države, ogrezle u svakodnevnim aferama u svim sferama društvenog bitisanja.

Poslednju u nizu afera najbolje je definisao sam ministar Šarčević kao ”provaljivanje” testova za upis učenika u srednje škole. Lako se primeti da ministar prosvete u svojim javnim nastupima često pribegava uzrečicama i kolokvijalnim izrazima. U nedostatku pristojnog fonda reči, ministar recimo poštapalicom BRE želi da odbrani ono što se odbraniti ne može, ljut zbog toga bahati Šarčević njome napada pristojan svet, tako svesno daje do znanja svim učenicima kakva će im biti budućnost u državi gde je on najodgovorniji za nauku, obrazovanje i vaspitanje.

U takvoj državi ne čudi što ovakav profil čoveka uspeva da bude osnivač i vlasnik više predškolskih, osnovnoškolskih i gimnazijskih ustanova, ali je nepobitna činjenica da nikad nijedan ministar prosvete nije uspeo da natera izneverenu decu od četrnaest godina da izađu na ulice i protestuju protiv nakaradnog sistema vrednosti i traže ostavku nedoličnog ministra. Sa pravom se mladost ove zemlje pita kakva će joj biti budućnost ako ih ministar Šarčević ne posluša, jer mora da radi po instrukcijama svog mentora, predsednika Vučića koji nije uspeo ni svom detetu da objasni neophodnost daljeg obrazovanja i naučnog usavršavanja.

Narodna stranka zahteva od nadležnog ministra prosvete Mladena Šarčevića da podnese neopozivu ostavku, kao jedini izlaz i čin preuzimanja lične i političke odgovornosti zbog odlaganja polaganja testa iz matematike.

Sramota je da su već drugi put za vreme naprednjačke vlasti, testovi za upis učenika u srednju školu ”provaljeni” odnosno da su postali predmet korupcije i mahinacija.

Neprihvatljivo je da deca pored stresa pred polaganje, sada moraju da plaćaju i cenu korumpiranog i nesposobnog Vučićevog i Šarčevićevog sistema.

Ako se ima u vidu da je ostavka pre svega moralni čin i da ostavku može bezuslovno podneti samo čovek koji ima osećaj odgovornosti, teško je pomisliti da će ministar Mladen Šarčević pribeći takvoj odluci.

Ipak, on se mora naterati da to učini, a jedan od načina je organizovanje peticije za njegovu smenu sa jedne od najodgovornijih funkcija u državi”, navodi Gradski odbor Narodne stranke Leskovac u današnjem saopštenju.

Prati
Obavesti me o
guest
9 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
vojkan82
vojkan82
1 godina pre

Jadno je da se osnovci iskorišćavaju zarad sticanja jeftinih političkih poena. Umesto programa, NS narodu nudi jedno veliko ništa i jeftin populizam.

mediji tv leskovac
mediji tv leskovac
1 godina pre

Ako je tacno da su glavnog bota, botkinju, postavili za urednicu tv Leskovac, onda je to strasno. Kucala je komentare protiv opozicije a za vlast. Onda je nestala preko noci, bez obrazlozenja. Isto ko ona Ana sef kabineta sto nestade preko noci. Pa i Bobana nestade preko noci. A sve pametne i lepotice. Nije valjda dzentlmen umesao svoje prste? Treba da se zna ko je sta bio i pomocu cega i koja je zaduzenja imao i kakve su mu sposobnosti bile i koji mu je domet bio. Sto da ne, ako se oni ne stide sta su radili, sto bi sad bilo sramota da se kaze da je ona bot. Pa valjda je veca pozicija bila biti PR u kabinet gradonacelnika nego urednik propale tv. E pa kad je tad mogla da bude bot, onda se ne zna sta mozemo da ocekujemo kad je sad urednik.

Divna
Divna
1 godina pre

Kombi stranka sakuplja neke potpise, smesno.

peci
peci
1 godina pre

Nešto je trulo u državi danskoj, tj. srpskoj… A pogotovo u Leskovcu, …
A narod ćuti i trpi.
Dal će se probudi?
Videćemo i tu peticiju.

peci
peci
1 godina pre

A šta će Vlast uraditi sa rekonstrukcijama škola u Vučju i Leskovcu – Josif Kostić? Ova vlast, ogranak iz Leskovca, je potrošila pare poreskih obveznika da bi nanela štetu ovim školama (deci i roditeljima) i pri tome niko nije snosio odgovornost za to. Da podsetim javnost, u Vučju se ne koristi jedan sprat škole jer je posle rekonstrukcije pao plafon u jednoj učionici, a na celom spratu su se pojavile pukotine, pre par godina. Sanacija nije izvršena, niko nije kriv, a deca se guraju u prizemlju ove škole. A škola Josif Kostič je rekonstruisana pre nekog vremena, ali je negde (nerazjašnjeno) nešto zapelo, ništa se ne radi, a deca su raspoređena u drugim školama. Retke su informacije o ovom problemu, ali je glavno da je škola neupotrebljiva. A Ministar prosvete ćuti o tome, jer njegova stranka je odgovorna za ove gluposti.
Sa druge strane, u “našoj lepoj” je prisutna hiperprodukcija diploma, i to fakuletskih, pa i doktorskih disertacija, tako da je glupo pridavati toliki značaj maturskom radu, a diploma fakulteta se prodaje za sitne pare, bez muke, maltene po trafikama. A raznorazni fakulteti se otvaraju po podrumima, ili u malim lokalima.
Pitanje je onda zašto maltretirati decu, kad će u budućnosti ogroman broj njih doći do diplome, kako tako. I značaj mature je nebitan, jer obično lošiji đaci “kupe ” diplome i budu izjednačeni sa boljima. A poslodavci ne rangiraju fakultete, po zakonu su diplome izjednačene, tako da je svejedno da li diplomu ostvarite na nekom državnom ili podrumskom fakultetu.
Mislim da je to državni problem o kome se glasno ćuti.

Miroslav
Miroslav
1 godina pre

Jeremićeva stranka je načisto propala, spali su na to da decu zloupotrebljavaju za svoju bednu političku kampanju.

Stanisicz.
Stanisicz.
1 godina pre

Nema veze ni sa jednim ministrom to sto je praznoglavi otac deteta ukrao test, ne koristite vise decu u politicke svrhe!

Снежана
Снежана
1 godina pre
Odgovori  Stanisicz.

Nema veze što je ukrao test, pa ima… ministar policije, prosvete. A vi biste da ljudi ćute što neko krade, pa još da vam se narod izvini za sumnju u korupciju, lopovluk i propast obrazovanog sistema.

Nevena
Nevena
1 godina pre

Niti Sarcevic, niti iko od tih nepismenih, slepo poslusnih sns-ovaca, nije kadar za tako vaznu fotelju kao sto je jedna od ministarskih. Podrzavam akciju i dolazim da potpisem!