Naprednjaci obišli radove u Vranjskoj Banji

VRANJE-VRANJSKA BANJA

Rukovodstvo Srpske napredne stranke u Vranju obišlo je, u ponedeljak, radove koji se izvode na nekoliko lokacija u Vranjskoj Banji, ukupne vrednosti 56 miliona dinara.

Radovi se odvijaju predviđenom dinamikom i ukoliko vremenski uslovi dozvole, trebalo bi da budu završeni do kraja građeviske sezone.

Predsednik vranjskih naprednjaka i narodni poslanik Slaviša Bulatović je prilikom obilaska radova rekao da u Vranjskoj  Banji trenutno ima pet gradilišta i da se intenzivno radi na razvoju ove gradske opštine. 

„Imamo dovoljno razloga da budemo zadovoljni onim što je urađeno tokom prethodne tri i po godine. Ono što se danas radi ovde u Vranjskoj Banji je dokaz da smo pokazali odgovornost prema građanima. Trenutno u Banji imamo pet gradilišta. Imamo šetalište, radi se rekonstrukcija toplovoda što je veoma bitno, kako bi i ambulanta, škola, vrtić, balon sala imali dobro grejanje tokom zime, tako da se radi punom parom“.

Bulatović se zahvalio građanima na podršci „jer bez njih ne bismo uspeli ništa da uradimo. Problema ima, ali mi od njih ne želimo da bežimo“, rekao je.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je obećao da će se i dalje investirati u Vranjsku Banju jer je turizam dodatni izvor prihoda za gradki budžet.

„Dosta se ulaže u razvoj Vranjske Banje, a sve je to omogućeno zahvaljujući dobrim komunikacijama i podršci pre svega Ministarstva građevine, saobraćaja i infratsrukture i Ministartva privrede sa kojima se zajednički realizuje rekonstrukcija šetališta. Sa druge strane konsolidovano je stanje u gradskom budžetu, tako da možemo da realizujemo sve kapitalne infrastrukturne projekte. Redovno se isplaćuju izvođači radova, tako da ćemo i u narednom periodu da ulažemo u Vranjsku Banju jer ona kao turističko mesto to i zaslužuje“, istakao je gradonačelnik.

U Vranjskoj Banji se radi i šetalište dužine 180 i širine 14 metara, rekao je predsednik ove Gradske opštine Dragan Sentić.

U okviru rekonstrukcije šetališta u centru ovog mesta trenutno se izvode radovi na zameni vodovodnih i kanalizacionih instalacija, izmeštanju telefonskih i elektro instalacija. Nakon toga slede radovi na betoniranju fontane.

„Uporedo sa izgradnjom šetališta, asfaltira se ulica pored ambulante s obzirom da će sav saobraćaj biti tu preusmeren dok se radovi ne završe. Trenutno se radi na betoniranju potpornih zidova i izmeštanju atmosferske kanalizacije. Vrednost tih  radova je 14 miliona dinara“, rekao je Sentić.

On je dodao da je na reci Banjštica pre roka završen započeti most,  gde je zamenjena betonsko-armiračka i metalna konstrukcija. Vrednost ove investicije je 13 i po miliona dinara.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x