Koncert “Damama na dar” na Fakultetu umetnosti

NIŠ

Fakultet umetnosti u Nišu tradicionalnim revijalnim koncertom “Damama na dar” započeo je koncertnu sezonu 2017. Kao poklon damama za osmomartovski praznik, publika je imala priliku i zadovoljstvo da uživa u izvođenju talentovanih studenata, pobednika mnogobrojnih takmičenja. Nastupali su  Miloš Vuković – gitara, Sava Pavlić – kontrabas, Jelena Stojilović – sopran, Dušan Čeganjac – harmonika, Kristina Krsmanović – flauta, Aleksandar Raos – klavir, David Kurtić – violina i Đorđe Hartl – vibrafon.

Ovim koncertom, Fakultet umetnosti najavio je bogatu Koncertnu sezonu 2017. u okviru koje će se realizovati i koncerti Konkursa Koncertno-iylo\benog prostora Fkulteta umetnosti. U renoviranom prostoru sa modernijom opremom, Fakultet će svojim posetiocima pružiti nesvakidašnje uživanje u izvođenju klasične i umetničke muzike talentovanih studenata i profesora Fakulteta umetnosti kao i gostujućih eminentnih umetnika iz zemlje i sveta.

Fakultet umetnosti u Nišu dobitnik je nagrade “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU koju dodeljuje renomirani magazin “Muzika klasika” za 2016. godinu.

“ Nagradom “Organizator godine” za Koncertnu sezonu FU prepoznat je naporan rad Multimedijalnog centra Fakulteta umetnosti i cilj da kroz koncerte klasične i umetničke muzike podiže nivo kulture grada Niša promovišući talentovane studente, eminentne profesore, gostujuće vrhunske umetnike i svetski priznate muzičare. Takođe kroz vizuelni identitet, plakate i fotografije Koncertne sezone promoviše se i kreativni rad studenata Departmana za primenjene umetnosti Fakulteta umetnosti u Nišu” kažu na ovom fakultetu.

Od formiranja Koncertne sezone FU, u prethodne 4 godine, održano je preko 160 koncerata u Koncertno-izložbenom prostoru FU ali i ostalim koncertnim prostorima u gradu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare