Ko je izostavio Šćiprima Arifi iz delegacije za Tačija?

PRIŠTINA-PREŠEVO-BUJANOVAC

Delegacija iz opština Preševo i Bujanovac  razgovarala je juče  sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem u Prištini  o položaju  Albanaca u Preševskoj dolini .

Sa Tačijem su razgovarali predsedniik  Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu , koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovca, predsednik te opštine Šaip Kamberi i  predsednica Skupštine opštine Preševo Ardita Sinani.

 

U delegaciji nije bio predsednik opštine Preševo , što neki manji portali na albanskom jeziku tumače kao da nije dobio poziv zato što ne pruža javnu podršku nekadašnjoj Oslobodilačkoj vojsci Preševa, Bujanovca i Medvedje.

 

Ovaj susret je, kažu JUGpressovi izvori, organizovao Jonuz Musliu pa dobri poznavaoci prilika i odnosa u albanskom političkom korpusu misle da to može biti tazlog izostanka predsednika opštine Preševo iz delegacije koja je bila kod Tačija.

Dobro obavešteni izvori veruju i da je ovaj sastanak usledio zbog javne kritike premijera Albanije Edi Rame u kosovskim medijima da Kosovo ništa konkretno ne čini da pomogne Albancima na jugu Srbije.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare