Kako do dozvole za kretanje: Uputstvo za vlasnike stoke i pčelare 

LESKOVAC-VRANJE-NIŠ


U slučaju obavljanja neophodnih poslova iz oblasti stočarstva tokom perioda zabrane kretanja (17:00-05:00 časova), svaki poljoprivredni proizvođač je dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Sektoru za poljoprivrednu inspekciju, navodi Ministarstvo poljoprivrede.

Internet adresa za podnošenje elektronskog zahteva za odobrenje kretanja za poljoprivredne proizvođače iz oblasti stočarstva je : http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je omogućilo poljoprivrednicima da sa bilo kog računara ili prenosivog uređaja podnesu zahtev za odobrenje kretanja. Dozvola kretanja će važiti samo za navedeni dan u periodu od 17:00 do 05:00 časova. Rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova od prijema poruke.

U navedenoj elektronskoj prijavi, neophodno je popuniti sva obavezna polja u cilju dobijanja dozvole za kretanje sa ciljem sprovođenja poslova u stočarstvu (muža domaćih životinja i radovi na pčelinjaku).

Svako lice koje bude dobilo dozvolu za rad tokom zabrane kretanja biće obavezno da tokom kretanja sa sobom ima i radni nalog. Spisak informacija koje mora da sadrži nalog možete preuzeti .

RADNI NALOG mora da sadrži sledeće informacije:

 1. Ime i prezime zaposlenog
 2. Broj lične karte
 3. Jmbg
 4. Prebivalište (mesto, ulica)
 5. Tačnu lokaciju sa adresom zasada, farme ili pčelinjaka na koju se zaposleni upućuje
 6. Period, odnosno vreme rada
 7. Opis radova
 8. Ime preduzeća/gazdinstva u čije ime zaposleni obavlja radove
 9. Datum obavljanja radova (dan/mesec/godina). PODACI GAZDINSTVA
 10. RPG BROJ
 11. GRAD
 12. MESTO
 13. ADRESA

5
Ostavite komentar

avatar
3 Tema komentara
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
5 Autor komentara
Ppvolonteri u sluzbi ispaseausvajsZoranPeca Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Zoran
Gost
Zoran

Evo došlo je proleće i vreme je da uzgajivači ovaca iste puštaju na ispašu. Od koga treba tražiti dozvolu, kada se ne zna unapred dva dana koji član domaćinstva će ih terati i gde na ispašu? Da li treba svakog dana podnositi zahteve za svaki dan celog leta, jer znate ovca mora svakog dana da jede? Na stranu to što im navedeni sajt ne radi…

ausvajs
Gost
ausvajs

Pa ako dozvola glasi na domacinstvo, ko podje, nek je ponese.

Peca
Gost
Peca

Pčelari su sada u fazi pripreme pčelinjaka za bagremovu pašu. Procenjuje se da ima mnogo pčelara starijih od 65 godina, kojima je sada ograničeno kretanje (ne samo u vtreme potpune zabrane od 17 – 05). Savez pčelarskih otganizacija je u dogovoru sa Vladom RS napravio uputstvo kako do pčelinjaka. Na ovom linku je uputstvo i prijava za pčelare. Molim vas da objavite.

http://spos.info/kako-dobiti-dozvolu-za-odlazak-na-pcelinjak/

volonteri u sluzbi ispase
Gost
volonteri u sluzbi ispase

Pcelari stariji od 65, zovite volontere

Проститутки Бишкека