Gradonačelnik održao sastanak sa direktorima škola, bio i film o njegovom prvom i drugom mandatu

LESKOVAC

Kao i svake godine pred početak drugog polugodišta, u sali Skupštine grada Leskovca gradonačelnik Goran Cvetanović održao je sastanak sa direktorima osnovnih i serednjih škola na teritoriji garda.

Sastanku je prethodilo prikazivanje filma o onome što je urađeno u prethodnom periodu i investicijama u školsku infrastrukturu u prethodnom periodu, ali i u periodu prvog mandata gradonačelnika Cvetanovića, koji je u svom obraćanju naglasio važnost prosvetnih radnika u vaspitanju dece.

„Zadovoljstvo mi je što na početku svake školske godine i svakog polugodišta mogu da porazgovaram sa svima vama, jer su ovi sastanci idelna prilika za podsećanje na ulaganja u oblast obrazovanja i za saslušavanje problema i usaglašavanje budućih planova. Mnogi ljudi nisu svesni da pored roditelja vi, prosvetni radnici, igrate ključnu ulogu u stasavanju i oblikovanju budućih akademika, doktora, profesora, inženjera, pa i političara. Želim da vam stavim do znanja da ću sa svojim timom još predanije nastaviti da se borim za svakog nastavnika, svaku učionicu, svako igralište i svaki teren. Uskoro nas očekuje raspisivanje javne nabavke za početak rekonstrukcije Trgovinsko-ugostiteljske škole, a u predstojećem periodu izrađivaće se projekti za rekonstrukciju i energetsku sanaciju na objektima Škole za osnovno i srednje obrazovanje „11. oktobar“, Škole za tekstil i dizajn, Osnovne škole „Vožd Karađorđe“, koja je prošle godine dobila modernu fiskulturnu salu u vrednosti od 34,7 miliona dinara i OŠ „Aca Sinadinović“ u Predejanu. Nećemo se zaustaviti sve dok ne obezbedimo jednake, adekvatne uslove rada za svu decu koja žive na teritoriji našeg grada jer je svako to zaslužuje.“

Gradonačelnik Cvetanović je konstatovao da je sigurno moglo da se uradi i više i bolje, ali i primetio da su mnogi sadašnji direktori bili na tim funkcijama i u vreme kada je DS bio na vlasti i oni najbolje mogu da primete razlilku u onome što se radilo nekad i sad.

Aleksandar Ničić, predsednik sindikata obrazovanja Jablaničkog okruga, zahvalio se lokalnoj samoupravi jer je do sada imala sluha za sve probleme na koje je sindikat ukazivao.

„Za razliku od nekih prethodnih vremena nije bilo guranja problema pod tepih, njima se pristupalo kako bi se ti problemi rešili. Naravno da je impozantno činjenično stanje jer se konačno ulaže u ustanove obrazovanja o tome govore podaci koji su maločas prezentovani u filmu. Odnos prema prosvetnim radnicima se značajno promenio i konačno se u roku izmiruju sve zakonske obaveze prema zaposlenima u školama.“

Za reč se javilo i nekoliko direktora pojedinih škola koji su se zahvalili na onome što je urađeno od strane lokalne samouprave na njihovim školama.

Direktor RTS Kros-a Stevan Kovačević najavio je održavanje ovog tradicionalnog takmičenja za 22. maj.

„Kros RTS-a prvi put je održan 20. aprila 1991. godine kao jednodnevno takmičenje u Sremskoj Mitrovici. Na inicijativu Leskovca i Zaječara Kros RTS-a je doživeo transformaciju i danas ova priredba živi 365 dana i pored takmičarskih delova ima nekoliko obrazovnih segmenata i veoma smo ponosni mi koji realizujemo tu priredbu na činjenicu da je za ovih 30 godina, inače ove godine se održava jubilarni kros, ciljem prošlo više od 7 miliona mladih učenika osnovnih i srednjih škola, ali i predškolaca. Kros sada ima sedam takmičarskih delova. Jedan od njih se održava u istom danu, ove godine 22. maja. Tog dana u 10 sati iz studija naše televizije i Radio Beograda 1, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević označiće početak te priredbe. Verujemo da ćemo put put u istoriji tog dela krosa nadmašiti brojku od 500 hiljada takmičara koji prođu kroz cilj. Verujem da će se Leskovac vratiti u vrh masovnosti ove godine i u tome očekujemo podršku svih školskih ustanova u Leskovcu, kao i lokalne samouprave.“

Prati
Obavesti me o
guest
2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
gvoždjara
gvoždjara
10 meseca pre

Živa gre'ota što pokojni Kika semenkar više nije živ.

– Džak pare bi zaradio u ovaj Meskov bioskop! 😀

Brka
Brka
10 meseca pre

Ma dajte. Dobro znate da skola nije vazna. Zavrsite megatrend, borski ili onaj u Skoplje i pali bato! Bar su imali besplatan bioskop.