Cvetanović u Kini

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović već nekoliko dana nije u gradu a iz njegovog kabineta, koa i obično, ne stiže nikakvo obaveštenje gde je i kojim povodom.

Spekulacije da se nalazi u Kini su tačne a kako JUGpress saznaje Cvetanović tamo učestvuje na Trećem forumu gradonačelnika gradova Kine CIEZ u Ningbou, provincija Ljiajoing.
Sem njega, delegaciju Republike Srbije čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova i gradonačelnici Vranja, Novog Pazara, Novog Sada i Bora.

Tema Foruma gradonačelnika je unapređenje odnosa NR Kine i Republike Srbije kao i saradnje u oblasti privrede i turizma ove dve zemlje.
Kako je JUGpressu rečeno, delegacija Republike Srbije je otputovala na ovaj forum na poziv Vlade NR Kine.

Put je realizovan u koordinaciji sa kineskom ambasadom u Beogradu i Ministarstvom spoljnih poslova i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
Domaćini delegaciji gradonačelnika pet gradova u Srbiji su  ministri u Vladi NR Kine, ministri  provincije Ljiajaoing i gradonačelnici gradova Ningbo i Dilan.

11
Ostavite komentar

avatar
9 Tema komentara
2 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
11 Autor komentara
Stefanivojkan82SofijaStanisicz.Profesorka Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Stefani
Gost
Stefani

Odlicna prilika da se Leskovac predstavi i van nasih grnica. Svaka dalja saradnja sa Kinom moze nam doprineti samo boljitak.

Sofija
Gost
Sofija

Od ove posete mozemo imati koristi, bilo bi idealno da neki novi kineski investitor dodje u Leskovac.

Stanisicz.
Gost
Stanisicz.

Svakako ne moze da nam skodi saradnja sa zemljom kao sto je Kina, cela Srbija ce da ima koristi od toga.

Profesorka
Gost
Profesorka

Ovo moze biti dobra prilika za sklapanje poslovnih dogovora, prijateljstvo sa Kinom moze samo da nam koristi.

Katrin
Gost
Katrin

Овакве прилике се користе за презентацију нашег града и државе, уговарање, сарадњу и добро што је градоначелник имао прилику да присуствује овом Форуму…

Milena
Gost
Milena

Dok je on u kini ovi njegovi u muzej uzimaju humanitarnu pomoc! Sramota za sve dobre ljude!

zoe
Gost
zoe

Ova prilika bice iskoriscena da se skrene paznja na Leskovac i njegove kapacitete da prime potencijal Kine u proizvodnom, trgovackom, naucnom, kulturnom, sportskom smislu. Svaka razmena sa Kinom je dobrodosla. A gradonacelnik ce umeti na najbolji nacin da nas prezentuje.

Divna
Gost
Divna

Delegacija koja boravi u Kini samo jos snaznije jacs dobar odnos Kine i Srbije.

Sofi Marso
Gost
Sofi Marso

Kina je ekonomska, vojna, politicka sila i ogromno trziste gde svaka zemlja trazi svoje mesto. Srbija ima dobru saradnju sa Kinom i treba istu razvijati na obostranu korist.

Stevica
Gost
Stevica

Naročito je dobra saradnja, kad od Kineza uzmemo 1,7 milijardi dolara za gradnju autoputa, koji će raditi kineske kompanije. Toliko je dobra ta jednostrana korist.

vojkan82
Gost
vojkan82

Država se razvija ako postoji dobra putna infrastruktura i komunikacije. Činjenica je da Kina ulaže zato što ima interese, ali je ta korist obostrana. Što se tiče posete ona je dobra prilika da se naš grad predstavi kineskim prijateljima koji su i potencijalni investitori.

Проститутки Бишкека