putlocker movies

istanbul escort iptv pulibetpulibet

Bivši radnici „Koštane“ traže svoje pare

VRANJE

Sstotinak nekadašnjih radnika Fabrike obuće „Koštana“ na protestu ispred Gradske uprave u Vranju, traži da im se isplate zaostale zarade. Oni insistriraju da se ispoštuju sudske presude iz 2003. godine, kojom se nalaže isplata njihovih zaostalih zarada.

„Stiglo je pismo iz Ministarstva privrede koje niti je rešenje niti odluka, tako da ne možemon da se žalimo. U njemu se navodi da smo mi primili sve zaostale zarade što nije tačno. Dok postojimo nećemo se odreći naših para. Rekli smo da ćemo se odreći zateznih kamata i da nam svima linearno isplate po 100.000 dinara. Razgovarli smo sa državnim sekretarom u resornom ministarstvu, Draganom Stevanovićem, koji nije ni znao da li „Koštana“ još uvek radi ili ne, koji je rekao da ovakava potraživanja u Srbiji ima 80.000 radnika“, istakao je predsednik Inicijativnog odbora radnika „Koštane“, Slađan Ristić.

On dodaje da se za svoja prava bore već petnaest godina i predložio da se napravi spisak svih fabrika koje su otišle u stečaj i da se po redosledu isplaćuju zaostale zarade, pa će valja i oni jednom doći na red.

Državni sekretar Stevanović je rekao da para nema.

„Ja pitam kako ima za fudbalske klubove Partizan“ i „Crvenu zvezdu“, za Rudnik „Resavica“, za „Železaru“, „Galeniku“. Mi na jugu Srbije smo otpisani, na nas sirotinju niko ne misli, mnogi od nas su umrli ne dočekavši da im se isplati zarađeno“, rekao je Ristić.

Ovaj nekadašnjin radnik Fabrike obuće u Vranju je rekao da će istrajati do kraja u nameri da ostvare svoja prava iako su se okupili u malom broju.

„Blokiraćemo autoput ukoliko nam ne uplate pare, iako su mi mnogi iz policije rekli da će žandarmerija da me „oduva“. Ne plašim se žandarmerije, jer i oni imaju majke i očeve među radnicima „Koštane“, poručio je Ristić.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
nezaposleni Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
nezaposleni
Gost
nezaposleni

Poštovani, obratite se na nezaposleni.pomoc@yahoo.com , obrazlozite im vaš problem, oni se bave ovom problematikom, sigurno će Vam pomoći.
Meni su pomogli, nemate šta da izgubite.