Akcija za ukidanje privatnih izvršitelja

VRANJE

Predstavnici Narodne jake Srbije „Živi zid“  prikupljali su na glavnom šetalištu u Vranju potpise gradjana za pokretanje inicijative za ukidanje institucije „privatni izvršitelj“.

„Smatramo da je ova institucija neustavna i da na ovaj način organizovano možemo ostvariti cilj“, kaže za JUGpress Stanimir Stanković poverenik stranke u Nišu.

On dodaje da je to njihova najvažnija misija.

„Zalažemo se za uvodjenje Zakona o imovinskom cenzusu, koji postoji u svim okolnim zemljama. On treba da zaštiti siromašne gradjane od privatnih izvršitelja, odnosno da ukupna zarada jedne porodice, u visini prosečne mesečne potrošačke korpe, ne sme biti ugrožena od strane izvršitelja, niti biti predmet naplate“, kaže poverenik stranke.

Stanković ističe da je njihova stranka došla do podatka da je jedan izvršitelj u Srbiji za dve godine zaradio preko 2,5 miliona evra. On je najplaćeniji čovek u zemlji. Zakon mu je to omogućio jer mu je dao široka ovlašćenja.

„Za ovu peticiju nam je, po Ustavu,  potrebno 30.000 potpisa, mi smo prikupili 35.000. Nismo još predali, jer nam je cilj da ljudi daju svoje mišljenje, a onda ćemo predati peticiju Narodnoj skupštini. Posebno smo zadovoljni odzivom i podrškom u Vranju.

On dodaje da se stranka zalaže da se donese zakon po kome bi političari bili moralno i politički odgovoran.

„Zalažemo se i za ukidanje  budžetskog finansiranje političkih stranaka“, zaključio je na kraju.

1
Ostavite komentar

avatar
1 Tema komentara
0 Odgovori na temu
0 Pratioci
 
Najvise reakcija na komentar
Najvaznija tema
1 Autor komentara
Vesna Djorić Skorasni komentari autora
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Vesna Djorić
Gost
Vesna Djorić

Molim Vas pokrenite akciju i za ukidanje notara. Odraše dušu.