POLICIJA PUSTILA AUTOBUSE SA ALBANCIMA

MUTIVODE- MEDVEDJA

Srpska  policija je na prleazu Mutivode u kasnim popodnevnim satima dozvolila da sa Kosova u Srbiju udje sedam-osam autobusa sa  Albnacima koji od jutros čekaju da bi išli na glasanje u Medvedju.

JUGpressovi izvori navode da je u autobusima po dvadesetak putnika i da se većina  ranije  vratila na Kosovo, posle višečasovnog čekanja na administrativnom prelazu.

Na Mutivodama su danas sa gradjanima bili i predsednik Partije dmeokratskog delovanja

(PDD) Riza Halimi kao i visoki  funkcioner te stranke Šaip Kamberi ,  predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Jonuz Musliu i predsednik Demokratske partije (DP ) Nagip Arifi.

 

U jednom trenutku je situacija pretila da izmakne kontroli medju nezadovoljnim  Albancima zbog višesatnog čekanja .

Sa jedne i druge strane administrativnog prelaza su prisutne jake snage specijalnih policijskih jedinca Kosova i Srbije.

Zbog svega ovoga  albanske stranke koje su učestvovale na izborima u Medvedji , kako nam je  rečeno, razmišljaju da se povuku iz biračkih odbora i tako sruše današnji izborni proces.

Komentar ove situacije nismo mogli da čujemo od nosioca liste „Aleksandar Vučić-SNS-SPS-PUPS „ Nebojše Arsića koji čitavog dana nije odgovarao na  naše telefonske pozive.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare