ŽIVKOVIĆ : MOŽE LI RUKOVODSTVO DA GARANTUJE BEZBEDNOST GRADJANIMA

LESKOVAC

Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je večeras za JUGpress da je  odluka  MUP-a Srbije da sutra zabrani sva okupljanja u Beogradu „višeznačna“ i da „ govori o tome da je  aktuleno rukovodstvo  srpske policije, na čelu sa takozvanim doktorom Stefanovićem,  nesposobno da garantuje bezbednost gradjanima Srbije“.

„ Ako ne mogu da obezbede jedan miran skup, koji ima  simbolično značenje, i ako se plaše  Šešelja i njegove pretnje da će da izazove tu nekakav sukob, onda je to rukovodstvo koje nije sposobno  da se bavi bezbednošću mesne zajednice a kamo li države“, rekao je Živković.

On smatra da je „ potpuni paradoks da predsednik Vlade kaže da ga baš briga  za bezbednost i da ništa ne može da ga spreči da ode u Srebrenicu da se  pokloni senima žrtava iz tog grada. Ja pozdravljam taj gest ali ne i  klovnovsku paradui da ga baš briga za bezbednost  .jer  je bezbednost, naravno, važna. I predsednik Vlade nije ličnost nego institucija  i njegova  bezbednost mora da bude garantovana, kao što će i biti u Srebrenici“.

Živković smatra da Vučić „isto tako“ mora da garantuje i gradjanima Srbije da „su  u sred Beograda, ispred najvišeg  hrama demokratije, a to je Skupština Srbije, bezbedni da pokažu svoj stav.

„Evo , danas je bio jedan performans drugačijeg tipa, gde su  udruženje nestalih i kidnapovanih na svoj način   iskazalo svoj protest, što je potpuno  legitimno i ja to prihvatam kao nešto  normalno. To znači da je treebalo da se dozvoli da se i ideja Dušana Mašića sprovede u delo“, rekao je Živković.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare