Семинар за млади българи, сърби и албанци

ВРАНЯ

Целта на този семинар е да събере млади хора, числящи се към българска, сръбска и албанска националности на възраст  15-30 години, които ще преминат тридневен семинар през различни обучения, като семинар за писане на проекти, теми за младежко образование, проблеми и насоки към европейската интеграция на Сърбия, мултикултурализъм, мултиетничност на младите хора, младежко предприемачество, рискове и предизвикателства, каза Дарко Аначков от Българо-сръбски център във Враня.

Той добави, че това са теми, които са важни за младите хора. Според проекта на семинара трябваше да присъстват 15 участници, обаче поради голямия интерес ще бъдат 20. Те идват от Прешево, Босилеград и Враня.

Генералният консул на Република България в Ниш Димитър Цанев, каза че, Проектът,  който стартира във Враня се изпълнява по програма „Помощ за развитие “, чиято цел е да изгради гражданско общество.

 „Гражданското общество е основата за развитието на една държава. Младите хора трябва да се организират и създадет предимства и винаги да държат до своята реч. Единственото естествено място за мен и моите колеги е Европейския съюз. Европейските ценности ще помогнат за постигане на целите и вие като млади хора трябва да сте първи, които ще участват в това “, подчерта Цанев.

Българо – сръбският център във Враня организира тридневен семинар за млади членове на сръбска, българска и албанска националност в рамките на проект „Младежта в съвременното общество“, който се финансира от българското Министерство на външните работи.

Българо-сръбският център във Вране съществува от 2017 г., а официално е открит през септември 2018г. До момента е реализирал няколко проекта в сътрудничество с посолството на България и град Враня.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare