putlocker movies

film izle www.kalitetv.info

Stajić: Klub ne dobija dovoljno sredstava od opštine

BUJANOVAC

Predsednik Omladinskog košarkaškog kluba PLAY 017 u Bujanovcu Nenad Stajić izrazio je veliko nezadovoljstvo odnosom lokalne samouprave prema ovom kluba, jer, kaže, ne izdvaja dovoljno sredstva za njegovo normalno funkcionisanje.

“ Nezvanično sam dobio informaciju da je za ovaj klub izdvojeno 380 hiljada dinara. Ako znamo da ovde imamo dve stotina dece, to je 2000 dinara po detetu za godinu dana. Ako to podelite mesečno, to je 166 dinara po detetu koje je lokalna samouprava izdvojila” , rekao je Stajić za JUGpress.
“Veoma trošim sebe u sve ovo, za dobrobit svih. Ne znam koliko ću imati energije još za sve ovo jer, kad puno radite, a niko to ne prepoznaje godinama unazad, jednostavno šalje vam neku poruku da treba da odete odavde. Na lokalnoj samoupravi je da prepozna da je ovaj klub, da su ova deca, njihovi roditelji žitelji ovog mesta I da oni zaslužuju da ih neko sagleda”, rekoa je Stajić.
On je dodao i da su, prilikom posete dece predsedniku opštine Šaipu Kamberiju, u suboru pričali i o ovom prioblemu.

“Preneo sam mu moje nezadoboljstvo, rekao da su to jako mala sredstva koja su izdvojena za ovaj klub, na šta je on odgovorio da će se potruditi da za sledeću godinu obezbedi veća sredstva. Međutim, iz godine u godinu je ista priča”, rekao je Stajić.
“Mi sa tim sredstvima ne možemo da se takmičimo sa jednim selekcijom a imamo, na primer, dečake rodjene 2001-2002 godine, jedna od najtalentovanijih generacija u sportu koja se rodila u Bujanovcu u bilo kom sportu . Ta deca neće moći da igraju ligu koju zaslužuju upravo zbog nedostatka novca. Samo za putovanje nam je potrebno toliko novca koji je opština Bjanovac izdvojila za celu godinu. I to samo za jednu selekciju a mi imamo dvestotina dece sa kojima treba da se takmičimo”, rekoa je Stajić.
On je rekoa i da je na festivalu košarke, koji je održan u Bujanovcu u subotu, bilo samo osamdesetak najmladjih članova kluba.
“Imamo i starije I treba misliti o tome. A ako ne žele oni, onda ću ja to da prekinem, ovo nije moj klub, već svih nas, Ja ću da podnesem ostavku pa nek dođe neko drugi da vodi klub”, rekao je Stajić.
U ovom klubu košarku treniraju deca iz različitih zajednica koje žove u Bujanovcu

Ostavite komentar

1 Komentar na "Stajić: Klub ne dobija dovoljno sredstava od opštine"

avatar
  Prati  
Najnoviji Najstariji Najviše glasova
Obavesti me o
Ivan Beli
Gost
Ivan Beli

Nažalost, živimo u takvoj sredini gde se sport kod ljudi tretira kao gubljenje vremena. Pojedini žitelji idu dotle da se izmđu redova može pročitati da je bolje da deca kopaju nego da se bave sportom. Svaka čas imanjacina Nenadu Stajiću i Tasiću koji su pokazali veliki entuzijazam i rad, sa puno ličnog odricanja da urade nešto što će dati tračak nade deci u maloj sredini poput Bujanovca da mogu da imaju deo izbora što njihovi vršnjaci imaju u većim sredinama. I kada odu takvi poput njih onda krene neka nebulozna priča o njima. Radnici i entuzijasti poput nnjih će se uvek snaći bilo gde da odu. Nažalost, deca iz Bujanovca ostaće sa ,,stručnjacima” koji će brinuti o njima. Izgleda da Bujanovac ,,ne zaslužuje” ljude poput njih. Izgleda da je sve naopačke postavljeno gde se ne ceni rad, znanje, entuzijazam, uspeh….