123moviesputlocker

Bujanovčani na letnjem kampu “Beliševo 2017”

BUJANOVAC

Od 9. avgusta do 16. septembra  održava se  se letnji kamp Crvenog krsta Vranje “Beliševo 2017”.

Na kampu učestvuje 64 volontera  a deset ih je iz Crvenog krsta Bujanovac, rekao je za JUGpress  stručni saradnik Vlastimir Stojkovic.

“Volonteri će, sem odmora, imati i radionice na temu: alkoholizma, nasilјe u porodici, šminkanje i realistički prikaz stanja i povreda, borbe protiv trgovine lјudima, promocije humanih vrednosti, delovanje u vanrednim situacijama. Prvenstveni cilј su pripreme ekipa Crvenog krsta za državno takmičenje u pružanju prve pomoći,  koje će biti održano polovinom septembra na Rudniku kod Gornjeg Milanovca”, kaže Stojković.

Centar za prevenciju Zdravstvenog centra Vranje će 14. avgusta organizovati u  kampu besplatne preventivne preglede za sve meštane u Beliševu,  a volonterima će dr Dragan Pešić održati predavanje na temu alkoholizma.

“Boravak na kampu biće iskorišćen,  pre svega,  kao pripreme za državno takmičenje iz prve pomoći,  koje će biti održano u Beogradu krajem septembra. Tu su i brojne radionice i predavanja na teme ”Nenasilno rešavanje konflikta”,”Zdravi stilovi života”,”Borba protiv trgovine ljudima”,”Delovanje u vanrednim situacijama”,”Nasilje u porodici “, kako bi volonteri spremno dočekali početak nove školske godine u kojoj će biti spovedene brojne aktivnosti ove organizacije”, kaže Stojković..

Ostavite komentar

Neka Vaš komentar bude prvi!

avatar
  Subscribe  
Obavesti me o